HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Wednesday 22 May 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Vele miljoenen tekort voor renovatiepremie
 
 

De Vlaamse renovatiepremie is zo'n groot succes dat de begroting van 50 miljoen grandioos te kort schiet. De Streekkrant berekende dat in totaal zo'n 110 miljoen zal nodig zijn. Het kabinet van Vlaams minister van Wonen Marino Keulen (Open Vld) erkent het probleem en voorziet een begrotingswijziging.

1.400 aanvragen
"Maandelijks krijgt de dienst Wonen-Vlaanderen gemiddeld 1.400 aanvragen binnen voor een Vlaamse renovatiepremie. Maximum wordt 10.000 euro per aanvraag uitgekeerd. De gemiddelde uitkering bedraagt 6.500 euro per aanvraag", volgens Johan Walgraef.

Een korte rekensom leert dat 109.200.000 euro zal nodig zijn als alle aanvragen uitgekeerd worden. Er wordt dit jaar evenwel slechts 50 miljoen euro voorzien in de begroting.

Foute inschatting
"Het aantal aanvragen ligt inderdaad hoger dan we op voorhand geschat hadden", luidt het op het kabinet van bevoegd minister Marino Keulen. "Indien de huidige hoge trend zich verderzet, zal de voorziene 50 miljoen euro inderdaad niet volstaan. Er zal sowieso een begrotingswijziging worden doorgevoerd."

Geen wanhoop
Aanvragers van een renovatiepremie hoeven niet te wanhopen. "Elke gerechtigde aanvrager krijgt de garantie dat ze hun premie zullen krijgen. De Vlaamse renovatiepremie blijft zeker deze legislatuur gehonoreerd." Of de renovatiepremie ook de volgende legislatuur zal overleven, wil men er niet kwijt.

Drie maand wachten
Elke aanvraag wordt binnen de drie maanden behandeld. In 2007 werden 16.170 aanvragen ingediend. Het grote aantal aanvragen zorgde voor een lichte achterstand bij de administratieve diensten maar die is intussen zowat weggewerkt.

Aanvragers van de premie blijken vooral jonge koppels te zijn die hun eerste huis kopen. Zelfs een gezin met tweeverdieners kan een renovatiepremie aanvragen. (belga/edp)

Bron: HLN.BE   (03 June 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE