HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Saturday 24 August 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiëring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoördinator
Verwarming
Vloer
Uw woning restylen loont
 
 

U krijgt maar één keer de kans om een goede eerste indruk te maken. Dat geldt ook wanneer u uw huis te koop aanbiedt. Temeer omdat de beslissing om te kopen over het algemeen wordt genomen binnen de eerste 90 seconden. De koper moet dus meteen verliefd worden en zich in het huis thuis voelen.

(netto) - ‘Home staging’ is een techniek die in 1972 in de Verenigde Staten ontstond en als doel heeft de woning te restylen om ze zo aantrekkelijker te presenteren aan kandidaat-kopers. Het onroerend goed wordt omgevormd tot een soort kijkwoning of kijkappartement. Het wordt aantrekkelijk voorgesteld, maar zonder uitgesproken stijl.

De kandidaat-koper moet zich meteen thuis voelen in uw woning, alsof hij er als het ware zijn bagage en meubels neerzet en een gelukkige toekomst tegemoet gaat.


Facelift

De Waalse vzw ter bescherming van de belangen van eigenaars ‘Association d’Aide et de Défense aux Intérêts des Propriétaires’ (A.A.D.I.P.), opgericht door Pierre Dimmers, heeft ‘home staging’ aanbevolen aan haar leden die hun woning wilden verkopen zonder daarbij langs te moeten gaan bij een vastgoedagentschap.

Met ‘home staging’ wil de vzw haar leden een noodzakelijke aanvulling bieden, bovenop de obligate fotoreportage. Om geslaagde en overtuigende foto’s te kunnen maken is een minimum aan voorbereiding en enscenering vereist. Er wordt opgeruimd, nutteloze voorwerpen worden verwijderd, de kamers worden heringericht, de belichting wordt bijgewerkt, men versiert het interieur met een boeket bloemen, een boek, een kussen, een spiegel... Zodra de foto genomen is, mag men niets meer aanraken. Reken op een halve dag tot een dag om uw woning aantrekkelijker te maken.

Basisprincipes
- Depersonaliseren
- Opruimen
- Decoratiestukken en meubels op een andere manier schikken
- De ruimte vergroten door meer licht te creëren
- Poetsen
- Uitvoeren van kleine herstellingen en waar nodig wat opfrissen
- De buitenkant verzorgen (tuin, terras, stoep, gazon, haag)
- Het vertrek opsmukken met planten
- Aandacht voor bakgeuren, dieren, omgeving (lawaai, muziek,…)

Marge

Binnenhuisarchitect Alain Schenkels past sinds een jaar de techniek van ‘verleidelijk vastgoed’ toe. Hij legt uit: “Wanneer een onroerend goed te koop wordt aangeboden, schommelt de onderhandelingsmarge gewoonlijk tussen 2 en 10 procent van de vraagprijs. ‘Home staging’ mikt op verleiding en heeft als doel liefde op het eerste gezicht op te wekken. Als dat gebeurt, is de bezoeker vaak bereid onmiddellijk de vraagprijs te betalen.” Maar een onderhandelingsmarge op een woning van 300.000 euro betekent al snel een winst van 6.000 euro voor de verkoper.”

Voordelen
- Zonder al te veel kosten wordt uw woning opgewaardeerd
- Ze wordt omgevormd tot kijkwoning
- Ze maakt onmiddellijk een goede indruk
- Ze zal gemakkelijker verkocht raken
- Het zal gemakkelijker zijn om de gewenste prijs te bekomen (de onderhandelingsmarge zal beperkt zijn)

Bron: De Tijd   (22 February 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE