HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Monday 17 June 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Bouwunie tevreden met nieuwe regeling zaterdagwerk
 
 

Bouwunie, de bij Unizo aangesloten Unie van het kmo-bouwbedrijf, is tevreden dat het verbod op zaterdagwerk in de bouwsector gedeeltelijk opgeheven is. "Hierdoor kunnen de Belgische bouwbedrijven op een kmo-vriendelijke manier hun arbeiders officieel tot 64 uren op zaterdag laten werken. Ze kunnen daarmee inspelen op de economische realiteit en het hoofd bieden aan de deloyale concurrentie", klinkt het.

Bouwbedrijven mogen voortaan hun arbeiders in een aantal specifieke gevallen op zaterdag laten werken zonder dat ze daardoor de zes-dagenweek invoeren. Tot nog toe gold een quasi verbod op zaterdagwerk voor bouwarbeiders.

"Overurensysteem"
"Het nieuwe systeem van zaterdagwerk komt naast bestaande, eerder omslachtige systemen van zaterdagwerk in de bouwsector", aldus nog Bouwunie. "Het grote verschil is dat de nieuwe mogelijkheid een soort overurensysteem is waarbij zowel de werkgever als de bouwarbeider genieten van een aantal voordelen."
De uren die de arbeider op zaterdag presteert, worden vergoed aan 150 procent. Zowel de werkgever als de werknemer kunnen genieten van een lastenvermindering op deze uren. De werknemer houdt zo meer nettoloon over zonder dat dit de werkgever veel meer kost.

Bron: HLN.BE   (26 June 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE