HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Monday 17 June 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Zes op tien Vlamingen beveiligt huis pas na inbraak
 
 

Zes op de tien Vlamingen denkt pas aan de beveiliging van hun woning als ze inbrekers over de vloer gekregen hebben. Dat zegt de Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU). Volgens de VSU is 60 procent van de klanten van hun leden slachtoffer van een inbraak. "Slechts vier op tien denkt preventief aan inbraakbeveiliging, vaak in het kader van bouwen of verbouwen van een woning", zegt de vereniging.

Prijs
"Wanneer een Vlaming overgaat tot beveiliging van zijn woning blijkt de prijs in meer dan 90 procent van de gevallen nog steeds het meest doorslaggevende argument te zijn. Klanten van de VSU volgen ook steeds dezelfde prioriteitenlijst, die begint met de voordeur en eindigt met de ramen." Volgens de VSU gaat een goede beveiliging uit van de regel dat het gros van de inbrekers niet langer dan 3 minuten probeert om een woning binnen te dringen. "Wanneer het lukt om de ongewenste bezoekers langer dan 3 minuten buiten te houden, druipen die in vrijwel alle gevallen weer af", zegt de VSU.

Geen duur systeem nodig
Voor beveiliging is volgens de VSU dan ook geen hypergesofisticeerde of dure alarminstallatie nodig. "In eerste instantie kunnen we al heel veel doen door het inbrekers niet onnodig makkelijk te maken. Sluit alle vensters, leg geen sleutel onder de deurmat, berg ladders op in een afgesloten berging. In tweede instantie kunnen heel wat inbraken eenvoudig voorkomen worden door het plaatsen van sloten die voldoen aan alle kwaliteitseisen, zoals het kwaliteitslabel S3. Dit label werd door de Vlaamse en Waalse federaties in het leven geroepen als objectieve waardemeter voor mechanische inbraakbeveiliging."

Vakantie
De VSU wijst op het probleem nu de vakantie voor de deur staat en heel wat mensen langere tijd van huis zijn. "Een uitverkoren periode voor inbrekers. En zelfs al wordt alle schade door de inbraakverzekering vergoed, dan nog blijft een inbraak een traumatische ervaring."

Bron: HLN.BE   (27 June 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE