HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Saturday 24 August 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiëring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoördinator
Verwarming
Vloer
Zwembad wordt groter en luxueuzer
 
 

De zwembaden in onze tuinen worden almaar groter, zo leert een onderzoek van Fedis, de beroepsvereniging van de grootwarenhuizen. De verkopers van opblaasbare zwembaden verwachten er dit jaar drie procent meer van te slijten. De doorsnee-Belg geeft er maximum 200 euro aan uit, en koopt om de drie jaar een nieuw. Amper 15 procent wil meer uitgeven aan een opblaasbaar zwembad.

Monteerbare baden worden vijftien jaar lang gebruikt. Drie kwart van de kopers ervan geeft er maximum 500 euro aan uit. Ze worden meestal in het begin van het seizoen verkocht, in tegenstelling met opblaasbaden die meer een impulsaankoop zijn. Aan inbouwzwembaden geeft meer dan de helft van de kopers meer dan 5.000 euro uit.

Opblaasbaden zijn dit jaar niet duurder geworden. Een aantal monteerbare wel, omdat de prijs van staal en hout gestegen is.

Jaar na jaar stijgt de luxe van zwembaden. Zo hebben de opblaasbare steeds vaker antislipbodems, halve zonnekoepels en afdekzeilen met rits of slot. Er worden ook steeds meer verwarmingselementen verkocht. Veelal gaat het om ecologische producten zoals zonnecollectoren. Ook tuindouches worden steeds meer door de zon verwarmd.

Eén zaak blijft constant in zwembadland: blauw blijft de kleur van de binnenkant van elk zwembad, ook van kinderplonsbadjes.

De prijs om zo'n zwembad met water te vullen valt overigens relatief mee. Aan een klein kinderbadje van 1.000 liter geeft u gemiddeld zo'n 3,23 euro uit. Voor een luxe-exemplaar van 12.000 liter is dat dus een kleine 40 euro.

Bron: Nieuwsblad.be   (21 June 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE