HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Thursday 18 July 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Sp.a over illegalen in bouwsector:
 
 

Oppositiepartij sp.a vindt dat werkgevers en opdrachtgevers in de bouwsector snel hoofdelijk aansprakelijk gesteld moeten worden als ze illegalen tewerkstellen. De partij betreurt dat de regering hierrond nog geen initiatief genomen heeft en zal zelf een wetsvoorstel indienen.

657 inbreuken
'De Tijd' schreef vandaag dat er op de Brusselse bouwwerven steeds meer vreemdelingen betrapt worden die illegaal aan de slag zijn. Dit jaar zijn na zeven maanden al 657 inbreuken vastgesteld op Brusselse werven. In een op de twee gevallen is sprake van ernstig geknoei met vreemde arbeidskrachten.

"Mensonwaardige lonen"
"Zolang de werkgevers of opdrachtgevers nauwelijks het risico lopen op vervolging of sancties zal deze vorm van illegale tewerkstelling nog verder toenemen. Hierdoor werken buitenlandse arbeidskrachten aan mensonwaardige loon- en arbeidsvoorwaarden. Maar ook bonafide werkgevers zijn hiervan het slachtoffer", zegt sp.a-Kamerlid Hans Bonte.

Akkoord niet gestemd
De vorige paarse regering bereikte een akkoord rond de hoofdelijke aansprakelijkheid van wie illegalen tewerkstelt, maar door de ontbinding van het parlement geraakte deze beslissing echter niet meer gestemd, zegt Bonte. Hij betreurt dat de huidige regering van de aanpak van misbruik van buitenlandse arbeidskrachten geen prioriteit maakt. De sp.a wil daarom zelf een wetsvoorstel indienen.

Bron: HLN.BE   (05 August 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE