HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Wednesday 22 May 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
16.000 euro boete voor elektrische verwarming
 
 

Een jaar nadat het Vlaamse Energieagentschap met controles begon, zijn al 364 bouwers aangepakt omdat hun nieuw gebouwde huis niet energiezuinig genoeg bleek. De overtreders riskeren boetes die tot 1.000 euro kunnen oplopen. Maar als een huis slecht scoort op het vlak van energieprestatie, is nog een veel zwaardere straf mogelijk.

In 2006 nam de Vlaamse regering maatregelen om de energieprestaties van woningen te verbeteren. Sinds vorig jaar is het decreet van kracht. Wie nu een nieuwe woning laat bouwen of bepaalde verbouwingen doet, mag een controle verwachten van het Vlaams Energieagentschap (VEA), dat het 'energieprestatiepeil' van de woning berekent. Wie goed wil scoren, moet rekening houden met strenge isolatie- en ventilatienormen en kiest ook best voor een zuinige verwarmingsinstallatie. Dat is dan bij voorkeur aardgas of stookolie. Verwarmen met elektriciteit wordt afgeraden.

Frans Naessens (63) uit Kuurne koos toch voor verwarming met elektrische accumulatoren. Hij kreeg daarvoor een boete van 16.000 euro. "De boete is afhankelijk van de mate waarin de eisen worden overschreden. Maar de boetes liggen toch normaal gezien veel lager, tussen de 500 en 1.000 euro. Een boete van 2.000 euro is al heel uitzonderlijk. Boetes van 10.000 euro en meer hebben we tot nog toe alleen uitgeschreven voor appartementscomplexen", zegt Luc Peeters, woordvoerder van het VEA.

Bron: HLN.BE   (10 December 2008)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE