HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Thursday 18 July 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiëring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoördinator
Verwarming
Vloer
50 jaar bouwbeurs in Brussel
 
 

In 2009 vindt aan de Heizel in Brussel de vijftigste editie plaats van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw. Wat in 1960 startte als een beurs met enkele tientallen exposanten, is sindsdien uitgegroeid tot een mega-evenement met bijna 1.000 exposanten en jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers.

Bouwsalon van Brussel
De eerste editie van Batibouw, toen nog 'Bouwsalon van Brussel' vond in 1960 plaats. Organisator Georges de Vestel, die het idee haalde bij het Franse bouwsalon Batimat, kreeg enkele tientallen exposanten bij elkaar in het Rogiercentrum in de hoofdstad.

Schildpad
In 1967 werd voor het eerst de ondertussen welbekende schildpad als logo gebruikt. Twee jaar later werd het Rogiercentrum ingeruild voor het Tentoonstellingspark op de Heizelvlakte.

Bati-bouw
In 1973 wordt voor het eerst de naam 'Batibouw' - een samentrekking van het Franse 'bâtir' en het Nederlandse 'bouwen' - gebruikt voor het 'Internationaal Salon voor de Bouw, Renovatie en Inrichting'. Sinds 1993 vult het salon alle Heizelpaleizen. In 2003 laat Georges de Vestel de firma over aan zijn dochter Laurence en haar partner Philippe Lhomme. Batibouw komt in handen van Fisa, waar Laurence en Philippe nog steeds de gedelegeerd bestuurders zijn. Fisa beperkt zich niet tot de bouwsector. Zo organiseerde het in 2008 de tentoonstelling 'Star Wars: The Exhibition'.

Second Place
Batibouw krijgt er vervolgens in 2006 een 'broertje' bij: Second Place. Deze beurs voor tweede verblijven wordt sindsdien twee keer per jaar georganiseerd, in Gent en Brussel. Nog andere evenementen rond 'bouwen' zien het licht, zoals de 'Batibouw Building Lunches', het openhuizenweekend 'Mijn Huis, Mijn Architect' en de kunstbiënnale 'Red Turtle Art'.

Bron: HLN.BE   (02 February 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE