HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Tuesday 23 July 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiëring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoördinator
Verwarming
Vloer
Verlaging btw-tarief redt de bouwsector
 
 

De btw-verlaging in de bouwsector is een groot succes. Kandidaat-woningbouwers klopten de voorbije maanden massaal aan bij aannemersbedrijven. Dat schrijft De Morgen op basis van een rondvraag in de sector. "We zitten weer op pre-crisisniveau", luidt het.

Sinds begin februari bedraagt het btw-tarief voor nieuwbouw niet meer 21 maar 6 procent op de eerste schijf van 50.000 euro van de factuur. De maatregel geldt in 2009 en is onderdeel van het relanceplan van de regering-Leterme.

Aanvragen vertienvoudigd
"De voorbije maanden zijn we geconfronteerd met een storm aan informatie-aanvragen over de regeling", zegt Marleen Porré, fiscaliste bij de Confederatie Bouw. "Het aantal vragen vertienvoudigde en van onze leden horen we dat die interesse zich nu ook doorzet in de contracten."

Verschillende bouwbedrijven bevestigen dat. Bij Blavier valt het eerste kwartaal van dit jaar zelfs beter uit dan dezelfde periode in 2008, voor de financiële crisis losbarstte. Volgens Durabrik wordt het effect van de btw-verlaging nog versterkt door de bijzonder lage rentetarieven.

Maatregel verlengen
Verschillende bedrijven willen de maatregel dan ook verlengen. "Wie op basis van deze maatregel wil bouwen, moet zich al reppen om nog facturen voor het jaar 2009 in te dienen", luidt het bij Danilith-Delmulle.

Bron: HLN.BE   (08 April 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE