HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Wednesday 22 May 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiëring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoördinator
Verwarming
Vloer
Aantal werkzoekenden in bouw neemt fors toe
 
 

Het aantal werkzoekenden in de Vlaamse bouwsector is in januari, vergeleken met één jaar geleden, met 33 procent gestegen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Vlaamse Confederatie Bouw die Livios kon inkijken.

33 procent
Sinds 2005 is het aantal werkzoekenden in de bouw ieder jaar gedaald in vergelijking met het jaar voordien. Het laagste aantal werkzoekenden werd bereikt in mei 2008. Toen telde Vlaanderen nog maar 8.976 werkzoekende bouwarbeiders. Vanaf september en oktober 2008 is het aantal werkzoekenden fors gaan stijgen in vergelijking met dezelfde maanden van het jaar voordien. In januari 2009 is het verschil zelfs opgelopen tot 3.390, een stijging van 33 procent.

Crisis
"Er is inderdaad een daling van 3.390 jobs, maar het aantal werkzoekenden ligt nog altijd lager dan in 2006 en vroeger. We komen dan ook van een historisch laagterecord. De crisis is wellicht de oorzaak. Bovendien zitten de cijfers van de tijdelijke werklozen hier niet in vervat," verduidelijkt Gerrit De Goignies, adjunct-directeur van de Vlaamse Confederatie Bouw.

Sinds midden 2005 staan elke maand meer dan 2.000 vacatures voor de bouw open bij de VDAB. Het totaal aantal vacatures ligt sinds 2008 echter lager dan het jaar voordien. In januari 2009 waren er 327 minder openstaande vacatures dan in januari 2008, een daling van 15 procent.

Bron: HLN.BE   (15 April 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE