HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Wednesday 22 May 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiëring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoördinator
Verwarming
Vloer
Sp.a: Netbeheerders moeten woningen isoleren
 
 

De sp.a wil de energieverdelers zelf verantwoordelijk maken voor het isoleren van 800.000 Vlaamse woningen die nog geen dakisolatie hebben. Met de bestaande Vlaamse subsidies, de federale fiscale aftrek en de energiewinst worden ze later terugbetaald. Indien er 80.000 per jaar worden geïsoleerd, is de klus tegen 2020 geklaard.

Durfplan
Dat is één van een reeks voorstellen uit het Durfplan voor Vlaanderen dat de partij vandaag bekendmaakte. Het plan is volgens voorzitster Caroline Gennez een antwoord op de crisis en moet de economie van de toekomst creëren. De sp.a werkte eerder haar verkiezingsprogramma al uit, maar volgens Gennez was iets extra nodig: een concreet plan waarin duidelijke keuzes worden gemaakt voor de toekomst van Vlaanderen.

Nieuwe start
De sp.a vindt dat de Vlaamse regering de eerste jaren van de volgende legislatuur echt moet investeren in infrastructuur, in een energie-arme economie, in mensen en in solidariteit. Samen met het weer betrouwbaar maken van banken kan Vlaanderen zo een nieuwe start nemen. "Hopelijk zijn de verkiezingen het startschot voor een land dat weer in beweging komt. Dit is een ambitieus plan, maar er is geen andere uitweg, anders blijven we zitten", verklaarde de Vlaamse viceminister-president Frank Vandenbroucke.

Zonnepanelen
Het isolatieplan is voor de partij hoe dan ook een oplossing voor het probleem dat veel mensen uit geldgebrek de werken niet uitvoeren. Dat probleem is nog groter voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarom pleiten de socialisten ervoor dat de Vlaamse regering een systeem van prefinanciering op poten zet. Na drie jaar moeten de betrokkenen dan een eerste schijf terugbetalen. Wat elektriciteit betreft zet de sp.a vooral in op windenergie. Het voorstel van Kathleen Van Brempt voor een Noordzeering van windmolens raakte al eerder bekend.

Bron: HLN.BE   (23 April 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE