HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Monday 17 June 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Vlaamse woningbouw herademt
 
 

Het ergste lijkt voorlopig achter de rug voor de woningbouw in Vlaanderen. Dat besluit de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) uit een enquête bij de Vlaamse woningbouwers. Twee derde van hen is positief over de nabije toekomst. Begin dit jaar bleek uit een gelijkaardige enquête nog dat zowat twee derde van de Vlaams woningbouwers zijn orderboekje steeds leger zag worden en dat 60 procent nog minder contracten verwachtte.

Drie maanden later zijn de verwachtingen een stuk positiever. "Nog ongeveer een derde van de Vlaamse woningbouwers heeft nu een kleiner orderboek dan voordien en verwacht voor de komende maanden minder contracten. Maar de overige twee derde wijzen op een status-quo en zelfs op een stijging", aldus de VCB.

Tewerkstelling
Voor de huizenbouw blijven de perspectieven positiever dan voor de bouw van flats, waar amper 7 procent een stijging van het aantal orders verwacht. De tewerkstelling in de sector zal de volgende maanden vermoedelijk op peil blijven, zegt de VCB nog.

Er werden in 2008 in Vlaanderen 1 procent meer bouwvergunningen voor huizen afgeleverd dan in 2007, maar 5 procent minder vergunningen voor flatgebouwen.

Bron: HLN.BE   (04 May 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE