HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Monday 17 June 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Bouw in recessie
 
 

Alles wijst er op dat de bouw in het eerste kwartaal van dit jaar in een recessie is beland. Dat zegt de Confederatie Bouw.

Gedetailleerde cijfers over het eerste kwartaal zijn er nog niet, maar volgens de bouwfederatie ziet het er niet goed uit. Zo werd de productie in de eerste maanden van dit jaar sterk geremd door de strenge winter. De Confederatie Bouw verwacht ook dat de herstelplannen van de overheid de crisis wel zullen kunnen verzachten, maar niet zullen kunnen compenseren.

21.000 werknemers nodig
Hoewel de meeste aannemers eerder een afname dan een toename van het personeel in de sector verwachten, wordt de productie geremd door een gebrek aan arbeidskrachten. Bovendien moet een pak van het bouwpersoneel vervangen worden. Om de werkgelegenheid in de sector op het peil van 2008 te houden, zouden dit jaar 21.000 werknemers moeten gerekruteerd worden.

Herstelplannen
Volgens de bouwfederatie hangt de werkgelegenheid ook sterk af van de economische toestand en van de herstelplannen van de verschillende overheden. Zo zullen de geplande overheidsinvesteringen vooral vanaf 2010-2011 een impact hebben. Daarnaast wijst de Confederatie Bouw er op dat de tijdelijke verlaging van de btw in de bouw haar doel voorbij dreigt te schieten als de maatregel niet verlengd wordt.

Bron: HLN.BE   (08 May 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE