HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Monday 17 June 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Bouw dringt aan op verlenging btw-verlaging naar 6%
 
 

Als de tijdelijke verlaging van de btw in de bouw niet wordt verlengd, dreigt de maatregel haar doel voorbij te schieten. Dat zegt de Confederatie Bouw.

6 procent
In het kader van de economische herstelmaatregelen besliste de federale regering onder meer om de btw in de bouw te verlagen naar 6 procent op de eerste schijf van 50.000 euro wanneer men in 2009 een nieuwe woning bouwt of aankoopt. Bedoeling is om de activiteiten in de bouwsector aan te zwengelen en zo de economie te ondersteunen. De bouwsector reageerde positief op de maatregel, maar volgens de Confederatie Bouw is de maatregel toch "te beperkt in de tijd om een effect te ressorteren"

Haasten
Volgens de bouworganisatie komt de maatregel nu vooral ten goede aan de bouwheren die vorig jaar al hadden beslist om bouwwerken uit te voeren. Wie nu nog van het verlaagde btw-tarief wil genieten, zal zich moeten haasten. De concretisering van een bouwproject duurt in de meest optimistische gevallen minstens een half jaar. Wie dus nu nog een bouwproject start, komt in de meeste gevallen te laat."Zonder verlenging zal de btw-verlaging dus geen stimulans bieden voor projecten die momenteel in een voorbereidingsfase zitten", stelt de Confederatie Bouw.

Snelle beslissing
"Wij dringen er dan ook op aan dat zo snel mogelijk een beslissing wordt genomen om kandidaat-bouwheren die in de loop van de volgende weken of maanden een bouwproject opstarten, nog in aanmerking te laten komen voor de btw-verlaging", besluit de bouwfederatie.

Bron: HLN.BE   (08 May 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE