HomeHome   Nieuws   Vakmensen   Jobs   Links  
Mijn account   Help   Adverteren   Contact   Ervaringen  
Tuesday 23 July 2019

Zoekertjes
  Afbraak
Algemene werken
Architect
Badkamer & Toilet
Beveiliging
Bouwexpert
Bouwmaterialen
Containerverhuur
Dakwerken
Domotica
Duurzame energie
Elektriciteit
EPC - EPB
Financiƫring
Gevel
Grondwerken & beton
Inrichting
Isolatie & ventilatie
Keuken
Loodgieter, Sanitair
Muren & Plafonds
Poorten & omheining
Restauratie
Ruwbouw
Schilderwerken
Schrijnwerk
SOD
Tuin
Veiligheidscoƶrdinator
Verwarming
Vloer
Vlaamse markt nieuwe woningen stort in elkaar
 
 

De markt van de nieuwbouwwoningen zit in een diep dal. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) werden er in de eerste vijf maanden 22 procent minder vergunningen uitgereikt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot 11.852 in totaal. De VCB ging zelf uit van een daling met 20 procent. "Als de trend zich doorzet over heel 2009, zullen we tegen het eind van dit jaar geen 30.000 vergunningen voor nieuwe woningen krijgen. Dat is geleden van 2001".

Appartementen
Vooral de appartementenmarkt heeft het moeilijk. Die markt was de voorbije jaren de drijvende kracht: sinds 2002 werden er elk jaar meer flats dan huizen vergund. Dat blijft nog zo, maar het aantal vergunningen daalde wel sterk. Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar waren er nog amper 6.305 vergunningen voor nieuwe flats toegekend, een daling met 23 procent. Voor eengezinswoningen waren er tot mei 5.547 vergunningen, het laagste aantal deze eeuw.

Kantoren
Opvallend is de positieve trend in de kantoren- en industriemarkt. Tijdens de eerste vijf maanden werd voor 19 miljoen m3 nieuwe gebouwen vergund, 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in de renovatiesector lijkt er van een crisis nauwelijks sprake. Het aantal vergunningen daalde tot mei met 6 procent. De VCB wijst er wel op dat voor heel wat renovaties geen vergunningen vereist zijn.

Bron: HLN.BE   (03 September 2009)
Ga Terug

 

Mobile Version   Links   Adverteren   Voorwaarden  


©2008 - 2016 Alle rechten voorbehouden
Development by ELMORE